18 en 19 juli 2013
Door: madelon
Blijf op de hoogte en volg Madelon
04 Augustus 2013 | Nederland, Renesse
We waren met ca 18 campers, allemaal ballonnen aan de spiegels en in optocht naar de Dam. Helaas was daar een koude wind met mistvlagen, maar de intocht was overweldigend. Tante Cor stond al met de organisatie en nog een paar anderen te kijken hoe wij al claxonnerend aan kwamen tuffen. Er was een filmploeg van Omroep Zeeland, ‘onze fotograaf met een andere journalist’ van de PZC, nog een fotograferende journalist en nog een dame van een medium.
De camper van tante Cor was flink versierd en er stonden al een aantal stoelen in de kring, aan zee, met uitzicht op een strand; prachtig ! Cor werd van alle kanten gefilmd en geinterviewd en ze babbelde honderduit.
Toen het media-circus vertrokken was kwamen er kleine taartjes met de foto van Cor er op. Petra, Corinne en Lillian hielden toespraakjes en boden namens ons alles een wit poloshirt aan met foto’s van de camper. Ze kreeg ook een blauw kussen met een paar foto’s van haarzelf en er was een mand met post/kaarten van solo’s uit heel Nederland die niet konden komen. Er kwamen gedurende de dag nog enkele bekenden langs om te feliciteren en toen om 4 uur de zon doorkwam kon de dag niet meer stuk.
We zijn met een grote groep gaan eten bij mamma Ping op het terras. Het was lekker, leuk en laat toen Cor ontroerd bedankte voor de enorme verrassing en belangstelling: ze zal de dag nooit vergeten en de intocht van de rij campers op de dam staat op haar netvlies gebrand.
Vrijdag 19 juli 2013
Langzaam maar zeker loopt Claeskinderen leeg. Velen gaan nog even naar de Dam om dag te zeggen, te wandelen of te fietsen. Lijn en ik fietsen vandaar uit naar Our Seaside aan het strand tussen de dam en Renesse om te gaan genieten van het schitterende weer, het heerlijke uitzicht op een prachtig en schoon strand en vooral van de Oosterschelde kreeft die, zoals ze hier zeggen, de lekkerste ter wereld is. En hij was me toch lekker ! Op de hoek van het terras, lekker uit de wind, genieten van uitzicht en heerlijke wijn. Het kreeftmenu bestond uit ..
Na deze decadente (ik houd er van) lunch op de fiets naar Renesse om wat boodschappen te doen voor Tijn die komt logeren, mijn eerste logé in deze camper. Op de dam snel iedereen dag gezegd en via Rotterdam, waar ik redelijk door kon rijden ondanks de spits, dankzij de vakantie, naar camping Vlietland in Leidschendam.
Een mooie kleine camping aan een plas die in verbinding staat met de binnenwateren, zodat je bv ook naar Leiden kunt varen. Er liggen honderden boten van allerlei soort en formaat, maar ook waterfietsen. Er is een klein strandje voor surfers en zwemmers. Aan de overkant van de plas is nog een zandstrand speciaal voor gezinnen met kinderen, maar dat moeten we nog zoeken. Is ca 10 min lopen buiten om de camping heen. De camping heeft free wifi bij receptie en restaurant dus als dit zaterdag de 20e verschijnt is de verbinding goed genoeg om te bloggen, wat de laatste dagen in Zeeland niet werkte.