Riquewihr en Ribeauvillé - Reisverslag uit Ribeauville, Frankrijk van Madelon - WaarBenJij.nu Riquewihr en Ribeauvillé - Reisverslag uit Ribeauville, Frankrijk van Madelon - WaarBenJij.nu

Riquewihr en Ribeauvillé

Door: madelon

Blijf op de hoogte en volg Madelon

23 Oktober 2011 | Frankrijk, Ribeauville

Een schitterende route door de wijn-bergen naar Riquewihr (wel 5,6 KM). De weg werd steeds smaller: Lachen!
Wat een beeldschoon dorp. Allerlei magnetischgeladen armbanden, ringen en wat dies meer zij gekocht. Zelfs een magnetische penning met hondepootje voor Agile de hond van Jeannet, die uit ieder tuintje de vijgebladeren weg knaagde. Vast in een vorig leven (de hond van) adam of eva geweest. Waarschijnlijk weer heerlijk geluncht en door naar Camping Pierre de Coubertin (ja díe) in Ribeauvillé waar ik met Mariet had afgesproken. Mooie camping en niet gek duur. Grote plaatsen waar makkelijk 2 campers op passen en je betaalt dan ook maar 1 plek (vive la France). Internet (zit ik dus nu te doen) is zelfs gratis en IN de camper. Mariet kwam een uurtje later. Terwijl wij het stadje reeds verkenden, maakte zij het gezellig in haar rode camper. Ze voegde zich later bij ons toen wij aan de wijn zaten bij het witte peerd. Zij wist een leuk eethuis: het zwarte peerd waar ik de volgende elzasspecialiteiten heb geproefd: Munster pané e sa salade en tarte flambéé = flinsterdunne (soort pizza)bodem met kaas en stukjes groente. Vrolijk en verzadigd de campers in.

• 24 Oktober 2011 - 07:20

Manny:

hoi madelon,
    zie dat je nu in de streek zit waar wij een maandje geleden waren;
    vonden het prachtig; ben je ook in Saverne geweest, daar hebben wij geslapen en vonden het leuk; ook elzasserig gegeten, zuurkool e.d.
    veel plezier nog en genieten maar;
    hier nog prachtig herfstweer, maar wel een beetje kil, maar dat hoort erbij; bladeren vallen ook als gekken af, maar wij blijven erbij: 1x per week vegen; volop appels, dus weer appelmoes en appeltaart maken vandaag;
    groeten en tot horens Manny en Chris

• 24 Oktober 2011 - 20:53

Annete:

madelon, wat heb je het weer voor elkaar. Zulk lekker eten en ook nog leuk gezelschap. En zelfs honden die om je heen dartelen.

En af en toe een stukkie rijden met de camper en dan weer lekker eten.

Het is je van harte gegund.

Morgen ga ik naar ikea. Eigenlijk ben ik wel een fan van ikea. Altijd wat leuks te zien.

Vandaag gewandeld van de Zuigerplas naar Batavia Stad en vv.

Ik verbaas me over alle groene parken die er zijn rond Lelystad. We volgen het pionierspad, een LAW.

groetjes van ons, annette