Houffalize en Metz natuurlijk nog
Door: madelon
Blijf op de hoogte en volg Madelon
31 Oktober 2011 | België, Houffalize
Na een prachtige rit door de Ardennen met een volle Luxemburgsedieseltank (EUR 1,20 en in France min. EUR 1,40)) richting noorden, richting huis. Houffalize staat op de ANWB routekaart met een hokje erom dus moest bezienswaardig zijn. Camping Viaduc uit de ANWB gids (er zijn er nog 2 maar niet gezien) was wel mooi, maar met weinig sanitair - gelukkig ook weinig gasten - en behoorlijk prijzig vergeleken bij wat ik tot nu toe overal heb betaald (EUR 20++). Toen we 's avonds uit het dorp kwamen zaten er 2 enveloppen achter de ruitenwisser van de Joker van Mariet met een brief, de faktuur en EUR 2,60 in. Teveel tax betaald. Toch aardig van die nogal norse beheerder die ons wel wilde wegkijken. Wandeling naar het dorp bovenlangs ca half uur. Weinig te zien en te beleven in dit dorp. 's Zomers wordt er veel gesport. Een wandeling door en rond het dorp gemaakt en heerlijk in de zon op een terras gezeten. en: Eindelijk frites gegeten bij de friture want in geen enkel restaurantje konden we frites eten !! Vive la Belgique ! Daarna nog een tijd bij een vlsmmetje op een terrasje gezeten en toen teruggewandeld langs de donkere weg en de donkere camping. Het was er doostil dus eindelijk weer een beetje geslapen.