Remy - Reisverslag uit Ribeauville, Frankrijk van Madelon - WaarBenJij.nu Remy - Reisverslag uit Ribeauville, Frankrijk van Madelon - WaarBenJij.nu

Remy

Door: madelon

Blijf op de hoogte en volg Madelon

24 Oktober 2011 | Frankrijk, Ribeauville

helaas ging het plan van Mariet niet door. Ze is door haar knie gegaan. Ik heb de fiets gepakt en ben de route van 17KM gaan 'rijden'. Het was meer: die oude (die moest de) zware fiets omhoog zeulen in de wijnbergen en dan in 2 seconden met soms 40KM/u weer bergaf, van de 25KM minstens 13KM bergop; dus een behoorlijk pittig tripje. Het was ook bijna 2x zover dus ze hebben hier toch wat met de Italianen gemeen. Er waren plekken bij waar je zelfs geen vogel hoorde, angstwekkend stil. Slechts 1 grote roofvogel gezien die vóór mij over de weg vloog. Een zakje walnoten verzameld in het enige stuk bos op de route en heerlijke Gewürztraminer druiven uit de bak van de plukker gegeten (foto volgt tzt). Nog nooit zulke lekkere druiven geproefd. De route voerde langs Hunawihr, Riquewihr, Mittelwihr, Zellenberg en Beblenheim. Letterlijk dóór de wijnvelden. Prachtig vooral toen eindelijk om 3 uur de zon doorbrak. Na 5 uur zwoegen en genieten, heet gedoucht op deze lekkere camping met verwarmde sanitair-ruimtes. Morgen weer een stukje naar t zuiden. bonsoir e au revoir!

• 24 Oktober 2011 - 19:00

Mayo:

Je gaat als een speer! Ga je nu alleen richting zuiden? Je mist hier verder weinig op mooi fris weer na.
    Nog veel plezier verder.

• 24 Oktober 2011 - 21:01

Annette :

madelon, pittig hoor dat getob op de fiets.

De enige camping die ik ken met verwarmde sanitair ruimtes is in Balk. Mega groot en lekker verwarmd.

groetjes,

• 24 Oktober 2011 - 22:04

Marjolijn:

stoer! en ik zei dat ik wel met jou mee wil ?? ja hoor !!
    wij liepen wat en aten wat en genoten. Morgen gaan mijn reismaatjes terug, ik donderdag naar Beekbergen, Baltische reunie met 11 campers
    groet uit (nog) Tsjechie