zondag sorry 20 mei PIOVE - Reisverslag uit Rome, Italië van Madelon - WaarBenJij.nu zondag sorry 20 mei PIOVE - Reisverslag uit Rome, Italië van Madelon - WaarBenJij.nu

zondag sorry 20 mei PIOVE

Door: madelon

Blijf op de hoogte en volg Madelon

20 Mei 2012 | Italië, Rome

Het regent! om 08u30 op pad naar Tharros, de zgn grootste Romeinse opgravingen in Sardinië. Ik moet de auto al ruim voor het dorp parkeren dus enkele KM's lopen. Er staat in t dorp San Giovanni di Sinis een hele bijzondere kerk die waarschijnlijk het oudste religieuse monument op Sardinie is (foto volgt zodra dat werkt). Een kerk van grote keien, t zelfde binnen en met bogen en gewelven. Mooier dan de opgravingen, maar het weer zit ook niet mee. Het is een prachtige plek zo op een landtong dus dat hadden die Romeinen wel weer mooi bekeken. Het entreekaartje is ook geldig voor het museum in Cabras, waar ik dus ook nog even ga kijken. Prachtige collectie, maar een klein museum dus snel klaar. Dan ga ik nog (terug) naar Oristano, een kleine maar leuke stad met een mooi oud centrum met duomo/cattedrale en nog bv de San Francesco kerk. In de duomo is een doopdienst aan de gang en er wordt mooi gezonden. De San Francesco is gesloten, dus naar t museum+ dat ook niet groot is maar waar wel weer hele mooie dingen te zien zijn. Als t mooi weer zou zijn geweest, was de rit naar Norbello-San Ignazio ongetwijfeld schitterend. Ik ben toch door de bergen, bovenlangs het stuw/meer (de groene Michhelin route) gereden. Busachi lag helemaal in de wolken dus het zicht was minder dan 50 meter. De camping Nuraghe Ruiu ligt in the middle of nowhere en langs de weg er naartoe zie je allemaal, echt héél veel, Nuraghi-resten en weer de kurkeik. t regent nog steeds (zondag 18u30) en door mijn linkerraam lacht het zwembad mij toe. Ik lees nog even de corriere della sera over de aardbeving in het Noorden, waar ik enige weken geleden was met de groep van Marjolijn´ die daar nu weer is en gelukkig niets heeft gemerkt. Het viel me gisteravond en vannacht wel op dat het erg heet was en de camper vannacht een beetje trilde. Ik dacht toen nog aan Skopje 1963 toen ik al heel vroeg wakker werd van het trillen van de aarde in onze destijds vouwcaravan in Hyeres/Zuid Frankrijk waar toen ook een kleine vloedgolf kwam. Voorgevoel, natuurmens, zeg t maar..... Net even met de 5 solo´s geborreld en nu alweer koken, de andere helft van de aardappel en de courgette. Feestje..

• 20 Mei 2012 - 16:55

Marjolijn:

vanuit Maserno gegroet,
    eva en ik zitten nog aan de borrel (mijn 'groep' is al bijna of helemaal in NL terug) en gaan zo ook lekker koken:
    fiori di zucchini friti,
    wij vinden koken erg leuk!!

• 20 Mei 2012 - 19:52

Mayo:

Ha die mammie.
    Vandaag erg leuke dag met oma gehad. In Lonneker bij een theehuis een High Tea verorbert en gezellig gekletst. We hebben 2 uur in stralend weer op een veranda gezeten met uitzicht op prachtige ouden bomen en rododendrons. Dus wij hebben het hier ook helemaal niet slecht. Hoop dat het bij jou morgen niet meer regent. Hier alleen vannacht nog en dan breken er betere tijden aan. Hoop dat die langer dan twee dagen duren. Maar goed, zaterdag ook richting Italië.

• 25 Mei 2012 - 19:20

Annette:

hartstikke leuk allemaal madelon.

hier is nu ook heerlijk weer gelukkig.

veel liefs