28 en 29 mei in Castelsardo - Reisverslag uit Rome, Italië van Madelon - WaarBenJij.nu 28 en 29 mei in Castelsardo - Reisverslag uit Rome, Italië van Madelon - WaarBenJij.nu

28 en 29 mei in Castelsardo

Door: madelon

Blijf op de hoogte en volg Madelon

29 Mei 2012 | Italië, Rome

Gisteren weer een groot deel langs de kust naar Valledoria waar we op camping La Foce staan. Aangezien Attie en Ralf met een van onze mede reizigsters naar t ziekenhuis in Sassari moesten, hadden we tot 15u00 om de route van 100 KM af te leggen. Ik ben in Castelsardo naar het kasteel en het centro storico geklommen. Een prachtig oud dorp met hele smalle hobbelkei straatjes, kleine winkeltjes en hier en daar een eethuisje. Het kasteel was net gesloten om 13u00 maar de kathedraal was open. Dus even zitten bezinnen en toen langs de klippen over een aangelegd pad langs een kleine romeinse opgraving naar beneden. Voor het eerst had Eva TomTom het goed fout, ik kwam aan de overkant van de rivier terecht in een resort genaamd Baia de Mimosa, waar het natuurlijk heerlijk rook. Gelukkig had ik ook een straatnaam en na een half uurtje omrijden was ik precies om 15u00 op de camping; timing !!
Er is hier een super 25 meter bad met tig ligbedden dus ik kwam de middag wel door. Vandaag, 29 mei, met de VW/bus van Yann, samen met Theo en Betske weer naar Castelsardo want daar waren zij nog niet geweest. Nu eerst naar het kasteel waar een ´vlechtwerk´ museum in is, dat is hier de specialiteit van de regio. Onderweg zagen we langs de weg ´boven´ ons de Olifant-rots waar we niet meer naar toe zijn gegaan, het ding ligt gewoon langs de weg waar je nauwelijks kunt stoppen. Tijdens de lunch zagen we op tv dat er vandaag om 09u00 weer een aardbeving is geweest tussen Bologna en Parma met ca 15 doden. De gebouwen die 9 dagen geleden beschadigd zijn, waren nu helemaal ingestort. MayoRFM hebben er aan het Gardameer gelukkig niets van meegekregen, hoewel dat toch niet ver daar vandaan is. Vandaag laatste happy hour gehad met de groep, Ralf wilde de restjes opmaken en morgenavond het zgn afscheidsdiner. Ik geloof hier op de camping, hopelijk buiten met het mooie uitzicht en de schitterende zonsondergang boven zee, die we nog net kunnen zien. Donderdag rijd ik dan de route langs de noord-kust die 6 mei letterlijk in het water is gevallen. Dan staan we weer in Berchidda omdat we vrijdag alweer om 08u00 varen naar Piombino. Ik zoek dan een camping in de Maremma (Irma is al naar het zuiden dus die zie ik niet meer) en dan door naar Bracciano en Rome waar Loretta dan ook is. Misscvhien heb ik morgen nog iets te melden en anders A PRESTO