Lago di Bracciano en Marijcke uit Calcata
Door: madelon19
Blijf op de hoogte en volg Madelon
31 Mei 2011 | Italië, Calcata
Zondag met de bus naar Maria Carmelo en een heerlijke capu bij haar in de voortuin. T was te warm voor Viterbo dus op naar Calcata. Een eeuwenoud dorp boven op een rots. Een jaar of 30 (?) geleden moesten alle inwoners vertrekken omdat de rots, volgens de Gemeente, op instorten stond. Toen dat achteraf niet bleek te gebeuren, hebben een aantal kunstenaars, uit diverse landen, daar een huisje gekocht. In die kleine huisjes zijn bv 8 restaurantjes die een te dure pasta serveren, diverse kledingxaakjes met, natuurlijk, zewlfgemaakte kleding, sieraden-winkeltjes, weer een ring gekocht! We hebben gegeten met 2 studenten, een italiaan en een duitser en hoorden dan er om 5 uur een concert zou zijn in de oude graanschuur. We liepen daar rond 16u45 langs en ontmoetten toen Marijcke van der Maden die daar 26 jaar geleden een expositie hield van haar poppen en marionetten en daar is blijven hangen. Ze heeft daar oa een soort kunstcentrum opgericht voor exposities, cursussen, concerten ed. Moedig hoor om op zo'n onher'berg'zame berg te gaan wonen. Ik heb dus beloofd dit over haar te schrijven. Groeten aan allen van Marijcke en ze hoopt dat jullie komen kijken. Ik heb de poppen niet gezien, maar hoorde dat ze die heel leuk in een grot heeft opgesteld. Vervolgens gingen we naar de daar wereldberoemde waterval: La cascata del monte gelato (ijsberg) Half Lazio was er maar ik was er snel uitgekeken. Toen zijn we naar Trevignano geweest waar eeen hele lange, gezellige promenade is langs het meer. Er was ook een markt, leuk voor Maria. Op een terrasje aan het meer verse Luccio gegeten (vis uit het meer van Bracciano). Gelukkig niet de vis die mij gisteravond tijdens het zwemmen zo vrolijk gezelschap hield door ook als een dolfijn door het water te dartelen.
hierna komt Martin ....