Bologna: wijs - vet - rood - Reisverslag uit Bologna, Italië van Madelon - WaarBenJij.nu Bologna: wijs - vet - rood - Reisverslag uit Bologna, Italië van Madelon - WaarBenJij.nu

Bologna: wijs - vet - rood

Door: madelon

Blijf op de hoogte en volg Madelon

29 April 2012 | Italië, Bologna

Vrijdag de 27e al op tijd in Bologna. Toen Marga en ik aankwamen op de stadscamping (erg mooi!), stond Marjolijn al bij de receptie. Iedere 2 uur ging een bus naar de stad dus wij namen die van 13u00 (kaartje eur 1,20). Heerlijk door die prachtige en indrukwekkende stad geslenterd. Enorme gebouwen en in bijna alle straten de beroemde gallerijen / arcades.Jan die in Maserno op de berg woont, had Lijn laten weten dat er terracotta beeldengroepen uit 1400 van Niccolo dell'Arte te zien waren in de Chiesa St. Maria della Vita. Genoten van heerlijke Prosecco en salade met gegrilde groenten met rookkaas en koffie met Prunella/amandel likeur. Vandaag = zaterdag weer de hele dag in de stad gelopen. Erg warm, maar dat is wel fijn na al die koude weken. Eerst naar de oude haven gewandeld waar nu een museum is gebouwd (MAMbo); diverse kerken bekeken waaronder bv San Stefano die uit 7 kerken bestaat. Toen naar de San Domenico waar op de tombe beelden staan van bv Michelangelo toen ie nog jong was), Pisano en dell'Arca. In de Quadrilatero wijk met allemaal delicatessenzaken heerlijke dingen gekocht om bij de camper te brassen en te slempen zoals bv groente- en uientaart, gegrilde paprika's, artisjokken, broodjes. Weggespoeld met witte wijn met aperol om alvast in koninginnedagstemming te komen. Lijn gaat dat morgen al vieren in Bologna, waar ze ook een frescocursus gaat volgen. Marga neemt een rustdag en ik ga lekker weer naar Bologna om nog heel veel te bekijken. CIAO !!

• 29 April 2012 - 18:23

Dorotique:

volg alles, dus ga lekker door, ik geniet van jullie verhalen

• 30 April 2012 - 07:31

Corinne:

IK geniet van je genieten :-)

• 03 Mei 2012 - 10:10

Irma:

Geloof dat ik al je verhalen maar print.
    Weten wij wat we moeten gaan zien tijdens onze reis :-)

• 03 Juni 2012 - 13:01

Kirsten:

Witte wijn met aperol...noemen ze in het plaatsje waar wij altijd komen pirlo...daar drinken we liters van ;-) thuiscmaak ik het in de zomer ook wel, is ook lekker met prosecco :-)