lekke band ... kan er ook nog wel bij
Door: madelon
Blijf op de hoogte en volg Madelon
13 Mei 2012 | Italië, Rome
Dinsdag 8 mei Heerlijk in het mooie, frisse zwembad gezwommen en toen met Yann op de fiets naar Arbatax, dat er zo leuk uitziet vanaf de camperplaats. Het dorp valt tegen, niets te zien behalve de haven. Aangezien Yann uit een zeilfamilie komt, vindt ze havens leuk en die was daar dus wel. En in de week waarin van alles in de camper kapot ging, kreeg ik nu een lekke band op 15 KM afstand van ‘huis’. Op zoek naar fietsers met plakspul; ik had wel een doosje gekocht maar niet bij me. En wie komt daar de rode rotsen af fietsen: Betske uit Borne die van alles in haar fietstas heeft en dus ook plakspul. Yann’s opa was fietsenmaker dus Yann kan plakken. Toen op zoek naar een bakje – gelukkig ligt overal troep – en een aardige Italiaan gaf ons wat water. De oude band erafgehaald (is zwaar aan vervanging toe) en geplakt. Helaas nét naast t gaatje dus nog eens de hele oefening in de warme zon. En ja hoor ! Gelukt. Helaas paste het pompje niet dus op zoek naar de distributore die net met ‘pranzo’/ lunchpauze was gegaan. Op t terras lekker spremuta met taart gehad en toen hoorde ik van een van de andere gasten dat men bij de Cantiera Nautica aan de haven wel een pomp had. Wij er naartoe en ja hoor, met behulp van de bardame de jongens gebeld en in 1 sec was de band keihard. Ik als een gek naar de camper gefietst (15,5 KM in 40 minuten en in de hitte). Yann heeft een vouwfiets dus die deed t rustig aan en bleek later flink verdwaald te zijn. De buurman van de camping deed speciaal voor onze groep van ca 30 pers die avond zijn pizzeria open dus eindelijk een pizza: heerlijke diavola met salame picante, extra rucola, ¼ vino rosso, tiramisu (fatto a mano natuurlijk) ½ liter water, incl coperto EUR 18,50. Hoe is t mogelijk.
Woensdag 9 mei 2012. Al vroeg naar Lotzorai gefietst om een nieuwe band op mijn fiets te laten zetten. Dat kon het manneke van de fietswinkel niet (meer?) en stuurde me naar een professionele sportfietsenzaak een paar Km verderop. De weg werd steeds smaller en er kwamen steeds meer honden, dus halverwege maar teruggegaan. Via de oude (ex) SS125 een schitterende reis gemaakt naar camping Le Dune