live verslag 8 juni
Door: madelon
Blijf op de hoogte en volg Madelon
08 Juni 2013 | Italië, Vieste
Gisteravond niet gekookt maar de voetbalwedstrijd Tsjechie-Italie gekeken in het amfitheater op de camping. Ik was er als eerste, what else is new, maar later kwamen er nog meer kijkers.
Vandaag heb ik een rustdag gehad, althans voor mijn begrip. Vanochtend 3 uur gewandeld door het stadje Vieste dat boven op de rotsen is gebouwd, dus veel trappen klimmen en andersom, De kathedraal is wel mooi van binnen met wat erg oude dingen, maar de andere kerken waren dicht. Op een klein eiland voor de noordelijke baai, waar ik zit, staat een grote vuurtoren. Het werd erg heet maar gelukkig was er veel wind aan de noordkant van het dorp. Gelukkig ook voor de kite surfers die hier dit weekend de Italia Cup moeten varen. Nog even gekeken op het strand, mooi om te zien. Ik heb Dorian nog gezocht, die hier vast en zeker aan het spioneren is, maar de gewone surfers deden hun best om de kiters bij te houden die echt ver de zee op waren.
Ik heb zelfs een siësta gehouden met een appel en wat walnoten, maar om 3 uur werd het me te erg en ben ik snel het grote zwembad ingedoken. Gisteren zat ik in een ander zwembad, ondieper, maar wel met een grote jacuzzi er bij, maar nu zag ik achter de kasteelmuur nog een zwembad met heerlijke ligbdedden. In de zon opdrogen kon niet langer dan 10 minuten was het was om 4 uur nog steeds - en nu nog - bloedheet. Nu even in de mooie hal van het mooie? hotel op de camping internetten. Ik begrijp nu hoe t werkt, net als met de verkeersborden in Italie, niets van aan trekken en gewoon doorgaan. Voor het diner heb ik een bos flinsterdunne groene asperges die ik even aanzet in de olijfolie, risotto erbij en smullen ..... Ik denk dat ik morgen weer verder ga want 1 middag nietsen is wel lang.
08 Juni 2013 - 22:37
Chris En Manny:
Hoi;
je hebt toch het leven van een godin in Frankrijk he?
vandaag de tent opgebouwd; prachtig weer en hopelijk is dat volgende week nog zo;
deze week is het elke dag werken aan versierselen e.d.
aan lange tafels gelunched en 's avonds ge-bbq-ed; hartstikke gezellig met z'n 16-en;
voor ons geen duik in zwembad of zee, maar een gewone douche en de koffer in;
tot horens C en M