donderdag 17 oktober - Reisverslag uit Vaals, Nederland van Madelon - WaarBenJij.nu donderdag 17 oktober - Reisverslag uit Vaals, Nederland van Madelon - WaarBenJij.nu

donderdag 17 oktober

Door: madelon

Blijf op de hoogte en volg Madelon

18 Oktober 2013 | Nederland, Vaals

Donderdag 17 oktober 2013 op tijd op stap omdat buienradar ’s middags dreigde met het een en ander aan regen. We wilden in de omgeving van de camping nog een paar dorpjes, meer gehuchtjes, bekijken en misschien een eeuwenoude kapel en een kasteel bij Lemiers.
In Holset liepen we ‘tegen de heiligenmuur aan’, zagen we een trapsgewijs gebouwd kerkje van blokken zandsteen en 3 mooie kroegen in oude vakwerkgebouwen. Het was te vroeg voor een versnapering, dus op naar Vijlen.
Daar kwamen we terecht in het hoogstgelegen wandel- en fietscafé van Nederland. De waard ontving ons met verse pudding/rabarber/aardbeien-vlaai, onze eerste en enige vlaai in Limburg deze week. En hij was lekker !! Het hele café stond vol met Jezusbeelden, zelfs op de tafels.
Een stukje verderop stond een hele grote hoeve te koop – leuk voor een groep camperaars ….. en we zagen een mooi huis, begin vorige eeuw vermoedelijk gebouwd in opdracht van Prins Hendrik voor “die schöne Anna” een sjiek gekleed, maar onTdeugend meisje uit Vijlen waarmee hij vaak in de casino’s van Vaals en Aken gezien werd. Zij werd dan door een koets met 4 zwarte paarden gehaald en weer naar (dat) huis gebracht: smeuïg !!
Helaas begon het inderdaad te regenen en hebben we de oude kapel in Oud Lemiers, die alleen donderdags om 15u00 open is, overgeslagen en ook het kasteel dat in privébezit is, hebben we niet gezien. Wel hebben we nog duizenden al dan niet mooie halfedelstenen bekeken, en nog een ons onbekend stukje Vaals, met oa. Kasteel Bloemendaal. Nog even bij de buren, de bioboer de Akkerhof, gegluurd, verse walnoten gekocht, en in de camper heerlijk zitten kaasfondueën. Een lekker eind aan een fijne – vooral wandel- vakantie. Ria bedankt !! ik heb genoten !!

• 21 Oktober 2013 - 17:42

Annete:

hoi madelon,

Verse walnoten heerlijk over je pasta heen.

Leuk wat je zoal weer meemaakt.

groetjes van ons.

• 21 Oktober 2013 - 18:05

Marjolijn:

walnoten mmmmmmmmm gekocht? niet geraapt dus
    ik heb (veel) paddestoelen geplukt en gedroogd.
    misschien wat te combineren?
    kom net uit de bios, al helemaal in surinaamse sferen.
    tot vrijdag?